Intrebari frecvente


 • Ce este Invisalign?
 • Care sunt beneficiile Invisalign?
 • Este aceasta o nouă metodă de îndreptare a dinţilor?
 • Ce vechime are această companie?
 • Ce vechime are această tehnologie?
 • Câţi pacienţi sunt trataţi cu Invisalign în prezent?
 • Unde este disponibil Invisalign?
 • Cât costă Invisalign?
 • Cum încep tratamentul cu Invisalign?
 • Cum funcţionează Invisalign?
 • Din ce sunt confecţionaţi aliniatorii şi cum arată aceştia?
 • Pot apela la orice medic stomatolog pentru tratamentul cu Invisalign?
 • Care este vârsta minimă a unui pacient pe care un medic îl poate trata cu Invisalign?
 • Cât de des trebuie să îmi vizitez furnizorul Invisalign după ce am început tratamentul?
 • Cât timp durează tratamentul cu Invisalign?
 • Tratamentul cu Invisalign este dureros?
 • Procedura are efect în cazul supraocluziei verticale?
 • Există anumite afecţiuni dentare care exclud automat o persoană de la calitatea de pacient eligibil?
 • Punţile reprezintă un factor în tratamentul cu Invisalign?
 • Coroanele reprezintă un factor în tratamentul cu Invisalign?
 • Invisalign poate închide spaţiile dintre dinţi?
 • ATM va afecta tratamentul cu Invisalign?
 • După încheierea tratamentului cu Invisalign este necesar un aparat de contenţie (retainer)?
 • De la îndepărtarea aparatului dentar, dinţii mei au migrat. Poate corecta Invisalign acest lucru?
 • În prezent port aparat dentar. Îl pot schimba cu Invisalign?
 • Există restricţii cu privire la ce am voie să mănânc în timpul tratamentului?
 • Cât de des trebuie purtaţi aliniatorii?
 • Aliniatorii îmi vor afecta vorbirea?
 • Pot fuma în timpul purtării aliniatorilor?
 • Pot mesteca gumă în timpul purtării aliniatorilor?
 • Care este cea mai bună metodă de curăţare a aliniatorilor?
Ce este Invisalign?

Invisalign este metoda practic invizibilă de îndreptare a dinţilor dumneavoastră şi de obţinere a zâmbetului la care aţi visat dintotdeauna. Utilizând tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată, Invisalign reconstituie planul dumneavoastră de tratament complet pe baza prescripţiei furnizorului Invisalign, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor dumneavoastră până la poziţia finală dorită. Apoi, este creată o serie de aliniatori transparenţi personalizaţi pentru dinţii dumneavoastră – şi numai pentru dinţii dumneavoastră – pentru a-i deplasa puţin câte puţin. Fiecare aliniator este purtat timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi înlocuit cu următorul din serie, deplasând treptat dinţii către poziţia finală proiectată. Durata tratamentului dumneavoastră cu Invisalign va fi stabilită de furnizorul Invisalign, în funcţie de nevoile dumneavoastră specifice.

Care sunt beneficiile Invisalign?

Aliniatorii Invisalign sunt aproape invizibili. Este posibil ca nimeni să nu observe măcar că purtaţi aceşti aliniatori practic invizibili, ceea ce face ca Invisalign să se potrivească perfect cu stilul dumneavoastră de viaţă şi interacţiunile zilnice cu alte persoane.

Aliniatorii Invisalign sunt detaşabili, ceea ce vă oferă flexibilitatea de a mânca şi bea ce doriţi în timpul tratamentului scoţându-vă pur şi simplu aliniatorii. Şi, de asemenea, puteţi scoate aliniatorii pentru a vă spăla pe dinţi şi folosi aţa dentară aşa cum aţi face în mod normal pentru o respiraţie proaspătă şi pentru a menţine o bună igienă orală.

Spre deosebire de aparatul dentar fix tradiţional, nu există suporturi (brackets) sau sârme metalice. Aceasta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, veţi petrece mai puţin timp în cabinetul furnizorului Invisalign pentru ajustări.

Şi, în fine, Invisalign vă permite să vă vizualizaţi rezultatele virtuale şi planul de tratament înainte chiar de a începe tratamentul, astfel încât să puteţi vedea cum vor arăta probabil dinţii dumneavoastră la încheierea tratamentului.

Este aceasta o nouă metodă de îndreptare a dinţilor?

Dentiştii sau ortodonţii au utilizat cu succes în trecut dispozitive detaşabile timp de ani de zile. Dar prin aplicarea tehnologiei 3D computerizate a Align Technology şi a personalizării în masă, sistemul Invisalign poate fi utilizat pentru a trata un număr variat de pacienţi care îşi doresc dinţi mai drepţi. Software-ul unic ClinCheck® permite pacienţilor să îşi vadă planul de tratament de la început până la sfârşit chiar înainte de a începe tratamentul.

Ce vechime are această companie?

Align Technology, Inc., compania care produce Invisalign, a fost înfiinţată în 1997.

Ce vechime are această tehnologie?

În 1945, Dr. H.D. Kiesling a anticipat că, într-o zi, tehnologia modernă va permite utilizarea unei serii de poziţionatori pentru dinţi care să producă tipurile de deplasări necesare pentru un tratament ortodontic complet. Align Technology a transformat această viziune în realitate. Utilizând tehnologie computerizată avansată, Align Technology produce Invisalign, o serie de aliniatori transparenţi personalizaţi. Fiecare aliniator este purtat secvenţial de pacient pentru a se produce deplasări treptate ale dinţilor atât pe arcada superioară, cât şi pe arcada inferioară.

Câţi pacienţi sunt trataţi cu Invisalign în prezent?

Peste 4 milioane de pacienţi din întreaga lume au fost trataţi cu Invisalign. Numărul de zâmbete create de Invisalign creşte zi de zi.

Unde este disponibil Invisalign?

Invisalign se comercializează în peste 45 de ţări prin intermediul unui model de vânzări directe în SUA, Canada, Europa, China, Japonia şi regiunea Asia Pacific şi prin intermediul distribuitorilor în ţări mai mici cu creştere emergentă din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) şi America Latină.

Cât costă Invisalign?

Ca în cazul altor tipuri de tratament ortodontic, costul Invisalign depinde de complexitatea problemei şi de perioada tratamentului dumneavoastră. Ca regulă generală, costul este comparabil cu cel al aparatelor dentare fixe tradiţionale. Şi cu toate că numai un furnizor Invisalign poate stabili cu exactitate costul, pretul incepe de la 750 de euro pentru o singură arcadă, pretul poate ajunge până la 1750 pentru o arcadă în dependenta de complexitatea cazului

Cum încep tratamentul cu Invisalign?

Stabiliţi o programare la un furnizor Invisalign pentru o consultaţie iniţială.

Cum funcţionează Invisalign?

Aliniatorii Invisalign deplasează dinţii cu o aplicare adecvată a unor mişcări controlate asupra acestora. Spre deosebire de aparatele dentare tradiţionale, Invisalign controlează nu numai gradul de deplasare pentru fiecare aliniator, ci şi momentul deplasării.  Aşa că, în fiecare etapă, numai anumitor dinţi li se permite să se deplaseze, potrivit planului de tratament Invisalign pentru etapa respectivă. Astfel rezultă un sistem eficient de aplicare a forţelor, care deplasează dinţii în poziţia prescrisă dorită.

Din ce sunt confecţionaţi aliniatorii şi cum arată aceştia?

Aliniatorii practic invizibili sunt confecţionaţi din material termoplastic rezistent de calitate medicală, unic dezvoltat pentru sistemul Invisalign. Aliniatorii sunt personalizaţi pentru dumneavoastră şi se fixează perfect pe dinţii dumneavoastră.

Pot apela la orice medic stomatolog pentru tratamentul cu Invisalign?

Deşi Invisalign se poate utiliza cu practic orice concepţie de tratament, este necesară instruire specială. Toţi ortodonţii şi dentiştii interesaţi de tratarea pacienţilor cu Invisalign trebuie să participe la instruire pentru a obţine calificare şi competenţă în diversele cerinţe ale tratării pacienţilor înainte să fie acceptate tratamente de la cabinetul lor. Peste 82.000 de dentişti şi ortodonţi din întreaga lume sunt deja instruiţi să trateze pacienţii cu ajutorul Invisalign, printre care se afla si clinica Dentino.

Care este vârsta minimă a unui pacient pe care un medic îl poate trata cu Invisalign?

Folosindu-se de experienţă, un furnizor Invisalign poate utiliza Invisalign în tratamentul malocluziei dentare pentru majoritatea adulţilor şi adolescenţilor care doresc un zâmbet mai frumos. În cazul adolescenţilor, discutaţi cu furnizorul dumneavoastră Invisalign pentru a vedea dacă Invisalign Teen poate fi opţiunea de tratament potrivită pentru copilul dumneavoastră.

Cât de des trebuie să îmi vizitez furnizorul Invisalign după ce am început tratamentul?

Intervalele programărilor sunt, în general, aceleaşi ca în cazul aparatelor dentare tradiţionale, dar pot fi mult mai rapide, cu mai puţin timp petrecut în scaunul dentistului sau ortodontului în timpul programărilor, deoarece nu trebuie efectuate ajustări ale sârmelor/suporturilor (brackets).  Pacienţii îşi vizitează, de obicei, furnizorul Invisalign la fiecare 4-6 săptămâni pentru a se asigura că tratamentul evoluează conform planului şi pentru a primi următoarele câteva seturi de aliniatori Invisalign, dar decizia va aparţine furnizorului Invisalign în funcţie de tratamentul dumneavoastră.

Cât timp durează tratamentul cu Invisalign?

Durata totală a tratamentului depinde de complexitatea acestuia şi este, în general, comparabilă cu cea a unui tratament cu un aparat dentar tradiţional. În mod normal, tratamentul poate dura între 9 şi 18 luni. În timpul consultaţiei dumneavoastră, furnizorul Invisalign vă poate oferi informaţii mai detaliate.

Tratamentul cu Invisalign este dureros?

Unele persoane pot resimţi un disconfort temporar minor timp de câteva zile, la începutul fiecărei noi etape de tratament, atunci când introduc un aliniator nou. Acesta este normal şi este descris, de obicei, ca o senzaţie de presiune. Este un semn că aliniatorii funcţionează – deplasându-vă dinţii treptat şi ajutându-vă să obţineţi rezultatele finale. Acest disconfort dispare, de obicei, după câteva zile.

Procedura are efect în cazul supraocluziei verticale?

Un furnizor Invisalign poate utiliza Invisalign pentru tratarea supraocluziei verticale la marea majoritate a adulţilor şi adolescenţilor. Consultaţi un furnizor Invisalign pentru a stabili dacă Invisalign vi se potriveşte.

Există anumite afecţiuni dentare care exclud automat o persoană de la calitatea de pacient eligibil?

Doar furnizorul dumneavoastră Invisalign poate determina dacă sunteţi un bun candidat pentru tratamentul cu Invisalign.

Punţile reprezintă un factor în tratamentul cu Invisalign?

Întrucât punţile unesc ferm doi sau mai mulţi dinţi laolaltă, acestea oferă rezistenţă semnificativă la deplasarea dinţilor. Furnizorul dumneavoastră Invisalign va fi în măsură să determine dacă punţile vor reprezenta un factor în tratamentul dumneavoastră.

Coroanele reprezintă un factor în tratamentul cu Invisalign?

Coroanele (care acoperă dinţii) nu reprezintă, de obicei, un a factor în tratamentul cu Invisalign. Cu toate acestea, uneori mici elemente din material compozit de culoarea dinţilor, numite „piese ataşate”, sunt fixate pe dinţi pentru a ajuta la obţinerea anumitor mişcări, iar acestea sunt mai dificil de fixat pe coroane decât pe dinţi. În aceste cazuri, amplasarea coroanelor trebuie evaluată cu atenţie. Un furnizor Invisalign vă poate oferi recomandări suplimentare.

Invisalign poate închide spaţiile dintre dinţi?

Da. Spaţiile dintre dinţi sunt, în general, uşor de închis cu ajutorul Invisalign. Consultaţi un furnizor Invisalign pentru a stabili dacă Invisalign vi se potriveşte.

ATM va afecta tratamentul cu Invisalign?

ATM se referă la articulaţia temporo-mandibulară (a maxilarului). Persoanele cu o afecţiune a ATM pot avea mai multe probleme cu articulaţia maxilarului, dintre care unele pot fi agravate de dispozitive şi tratamente precum Invisalign, iar altele se pot ameliora, pot rămâne neschimbate sau chiar se pot deteriora. Pentru a afla dacă problema dumneavoastră cu ATM va afecta negativ tratamentul, consultaţi un furnizor Invisalign.

După încheierea tratamentului cu Invisalign este necesar un aparat de contenţie (retainer)?

Purtarea unui aparat de contenţie după orice tratament ortodontic este o etapă importantă, deoarece menţine dinţii stabili în noile lor poziţii. Dacă doriţi ca dinţii dumneavoastră să rămână în poziţia lor ideală, cel mai bine este să purtaţi un aparat de contenţie la indicaţia unui furnizor Invisalign. În multe cazuri, ultimul dumneavoastră aliniator va fi aparatul de contenţie temporar, până când se determină opţiunea de contenţie. Furnizorul dumneavoastră Invisalign vă poate oferi recomandări privind opţiunile de contenţie pe termen mai lung.

De la îndepărtarea aparatului dentar, dinţii mei au migrat. Poate corecta Invisalign acest lucru?

Mai mulţi pacienţi Invisalign au urmat un tratament anterior cu aparate dentare la un moment dat în trecut, adesea în tinereţe. Invisalign poate corecta, în mod normal, migrarea care are loc după purtarea aparatului dentar, numită în mod obişnuit recidivă.

În prezent port aparat dentar. Îl pot schimba cu Invisalign?

Un număr semnificativ de pacienţi sunt trataţi cu o combinaţie de aparat dentar şi Invisalign. Consultaţi un furnizor Invisalign pentru a stabili cel mai bun tratament pentru dumneavoastră.

Există restricţii cu privire la ce am voie să mănânc în timpul tratamentului?

Nu. Spre deosebire de firele şi suporturile (brackets) tradiţionale, puteţi mânca orice doriţi în timpul tratamentului, deoarece vă scoateţi aliniatorii pentru a mânca şi a bea. Astfel, nu este necesară restricţionarea consumului vreuneia dintre mâncărurile şi gustările dumneavoastră favorite. De asemenea, este important să vă spălaţi pe dinţi şi să folosiţi aţa dentară după fiecare masă şi înainte de a vă reintroduce aliniatorii, pentru a menţine o igienă orală corespunzătoare.

Cât de des trebuie purtaţi aliniatorii?

Aliniatorii trebuie purtaţi în permanenţă pe durata tratamentului, în afară de momentele în care mâncaţi, vă spălaţi pe dinţi sau folosiţi aţa dentară.

Aliniatorii îmi vor afecta vorbirea?

Marea majoritate a pacienţilor nu raportează niciun efect asupra vorbirii. Cu toate acestea, ca în cazul aparatelor ortodontice tradiţionale, există o perioadă iniţială de ajustare asociată cu prezenţa unui obiect nou în gură.

Pot fuma în timpul purtării aliniatorilor?

Fumatul este descurajat în timpul purtării aliniatorilor, deoarece este posibil ca aliniatorii să se păteze sau să se coloreze.

Pot mesteca gumă în timpul purtării aliniatorilor?

Nu se recomandă să se mestece gumă în timpul purtării aliniatorilor, deoarece guma se poate lipi de aliniatori. Se recomandă ca aliniatorii să fie îndepărtaţi pentru toate mesele şi gustările.

Care este cea mai bună metodă de curăţare a aliniatorilor?

Cea mai bună metodă de curăţare a aliniatorilor constă în perierea şi clătirea lor cu apă călduţă şi utilizarea cristalelor de curăţare Invisalign sau a tabletelor de curăţare speciale. Este important să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă şi înainte de a vă reintroduce aliniatorii, pentru a menţine o igienă orală corespunzătoare.


All rights reserved.